HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yaşam Alanlarınızı Stresten Arındıracak Dekorasyon Önerileri

04-04-2022 10:05
Yaşam Alanlarınızı Stresten Arındıracak Dekorasyon Önerileri

Günlük hayat koşuşturmasında insanlar pek çok nedenden dolayı strese maruz kalır. Stresin başlıca faktörleri arasında kalabalık şehir yaşamı ve yoğun iş hayatı gelirken bunların yanı sıra kişisel ilişkiler, ekonomik zorluklar ve gelecek kaygısı da stresi tetikleyen diğer etkenlerdendir. Peki farklı sağlık problemlerine yol açan ve bireylerin yaşamlarını huzursuz bir şekilde devam ettirmesine  neden olan stresten kurtulmanın çaresi nedir? Stresten kurtulmanın ve stressiz bir yaşam sürdürmenin ilk kuralı stressiz yaşam alanları yaratmaktır. Ruhunuzu rahatlatan ve hayata daha pozitif bakmanızı sağlayan bir ev dekorasyonu ile stresten arınarak daha sakin bir ruh haline sahip olabilirsiniz. Hayatınızdan stresi uzaklaştıracak ve size dinginlik verecek yaşam alanları oluşturabilmeniz için  farklı dekorasyon önerilerini sizler ile paylaşıyoruz. 


Sakinleştirici Etkiye Sahip Evler Nasıl Tasarlanır? 


Yaşam alanlarınızda yatıştırıcı bir ortam yaratmak için öncelikle evinizde açık tonlarda dinlendirici etkiye sahip renkler tercih etmelisiniz. Stressiz evler için mavi, yeşil ve pembe ve beyaz gibi renkleri evinizin duvarlarında kullanabilirsiniz. Yatak odası dekorasyonunda ya da evinizin diğer bölümlerinde kan basıncını dengelediği söylenen mavi renge bolca yer vererek daha sakin bir hayata kavuşabilirsiniz. 


Dinlendirici ve huzur verici bir ev için dekorasyonunuza ahşaptan yapılmış minimalist ve şık dekoratif aksesuarları da dahil edebilirsiniz. Rahatlık hissi veren ahşap objelerin yanı sıra mobilya, masa ve sandalye gibi eşyalarda da ahşap malzemeyi tercih ederek yaşam alanlarınıza sakinliği çekebilirsiniz. 


Yaşam alanlarınızı dekore ederken kullandığınız kanepe,  sandalye ve koltuk gibi eşyaların doğru şekilde seçilmemesi de ev içerisinde huzursuz ve stresli hissetmenize neden olabilir. Bu durumun çözümü için esnek ve yumuşak yapıda olan açık renk tonlarındaki kumaşlar ile tasarlanan kanepe ve koltuk takımlarını alarak bu eşyaları yüzü kapıya dönük olacak şekilde yerleştirebilirsiniz. 


Kendinizi mutlu hissedeceğiniz ve girerken stresi kapıda bırakacağınız bir ev yaratmanın en kolay yollarından biri de ev dekorasyonuna yeşil bitkileri eklemektir. Ruh halinizi yükselten ve yaşam alanlarınızın havasını değiştiren yeşil bitkiler ve çiçekler aynı zamanda sizin için bir hobi de olabilir. Bitkilere bakarken ve onlarla ilgilenirken stresten ve olumsuz düşüncelerden sıyrılarak kendinizi daha canlı ve keyifli hissedebilirsiniz. 




Yaşam Alanlarınızı Dekoratif Aksesuarlar ile İyileştirin 


Stressiz bir ev ve hayat için yaşam alanlarınızda doğadan ilham alan dekoratif objeleri sıklıkla tercih etmelisiniz. Tasarımında doğa renklerinin kullanıldığı biblolar, tablolar ve duvar panolarını dekorasyonda kullanarak doğa ile uyumlu bir ev ortamı yaratabilirsiniz. 


Evinizde daha derin ve mistik bir atmosfer oluşturmak için ise meditasyon temalı metal duvar panoları ve tablolarını değerlendirebilirsiniz. Rahatlatıcı ve huzur  verici bir etkisi bulunan meditatif temalı metal duvar tabloları evinize pozitif enerjiyi kolayca çekebilirsiniz. Dekorasyona bambaşka bir doku kazandıran bu meditatif tablolar aynı zamanda duvarlarınızı da sıkıcılıktan kurtarır. 


Özel tasarımları ve figürleri ile kullanıldıkları ortamlara şıklık katan meditasyon temalı metal duvar tabloları evin genel dekorasyonuna uyum sağlayabilecek farklı modellere sahiptir. Yaratılışı temsil ettiğine inanılan Om sembolü ile tasarlanan Om Icon Metal Duvar Tablosu ile evinizi estetik açıdan güçlendirirken aynı zamanda bu önemli simge ile evinize huzuru davet edebilirsiniz. 



Tasarımında su, ateş, hava ve toprağa yer verilen Artprodec Dört Element Antik Metal Duvar Tablosu ile yaşamın temel unsurlarını salonunuza taşıyabilirsiniz. Şık ve sade bir dizayna sahip bu metal tablo ile evinizde farklı ve gizemli bir tarz oluşturabilirsiniz. 


Ruh, akıl ve beden üçlüsünü simgeleyen Triquetra’ nın sembolünün kullanıldığı Triquetra Symbol Metal Duvar Tablosu ile evinize koruyucu yaşam enerjisini getirebilirsiniz. El yapımı olarak üretilen metal duvar tablosu şıklığının yanı sıra kolay temizlenebilme özelliğine de sahip olduğundan dolayı çok kullanışlıdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.