HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sevgililer Günü İçin Sürdürülebilir Hediye Önerileri

13-01-2023 17:33
Sevgililer Günü İçin Sürdürülebilir Hediye Önerileri

Aşkın ve sevginin günü olan Sevgililer Günü; çiftlerin birlikte zaman geçirdiği ve mutluluklarını tazelediği özel günlerden biridir. 14 Şubat’ta sevgililer birbirlerine hediyeler vererek aşklarını somut bir şekilde ifade etme şansı yakalar.
 
Sevgililer Günü’nün en zor taraflarından biri ise hediye seçimidir. Çünkü herkes sevgilisine en özel ve farklı hediyeyi bulmaya çalışır. 14 Şubat hediye önerileri için uzun uzun hazırlanan listelere göz atarken bu hediyelerin hiçbiri tam anlamıyla sevgilime hitap etmiyor diyorsanız bir fikrimiz var!
 
Klasikleşmiş Sevgililer Günü hediyelerinden sıyrılmanızı sağlayacak sürdürülebilir hediye seçeneklerini değerlendirmeye ne dersiniz? Sevgiliniz için çevre dostu hediye fikirlerini bir araya getirdik! Gelin daha detaylı inceleyelim.
 
 

1- Sevgilinizin Adına Fidan Bağışı Yapabilirsiniz 

Sevgiliniz adına fidan bağışlayarak 14 Şubat’ta ona anlamlı ve bir o kadar da değerli bir hediye verebilirsiniz. Fidan bağışı, sevdiğiniz kişi için duygu yüklü bir anı oluştururken, aynı zamanda size doğayı ve çevreyi koruma fırsatı da sunar.
 
Sevgililer Günü hediyesi olarak farklı ve sürdürülebilir bir seçenek arayanlar için en ideal fikirlerden biri olan fidanlar sayesinde bir ormanın daha yeşillenmesine katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca sevgiliniz verdiğiniz hediyeyi ziyaret edebilir hatta onu sulama şansına sahip olabilir. Doğayı ve ağaçları seven bir çift olarak fidan bağışı yapmak için TEMA, WWF ya da orman vakıflarına başvurabilirsiniz.
 

2- Sevgiliniz İçin Nesli Tükenmekte Olan Bir Hayvanı Evlat Edinebilirsiniz

14 Şubat’ta sevgiliniz adına nesli tükenmekte olan bir hayvan evlat edinerek aşkınıza unutulmaz bir hediye verebilirsiniz. Doğal hayatın ve hayvanların korunmasına yardımcı olacak bu fikir sayesinde yaratıcı Sevgililer Günü hediyesi aramanıza gerek kalmayacak! Sahiplenme programları, nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasına veya yeniden yetiştirilmesine yardımcı olur.
 
Ayrıca bu programlar aracılığıyla, hayvanların bakımı ve beslenmesi için gerekli olan maddi desteği de sağlayabilirsiniz. Ancak, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Hayvanların özgürlüklerine saygı gösterilmeyen, hayvanların özellikle çok küçük yaşta çekilen fotoğraflarının veya video kayıtlarının kullanıldığı iyi niyetinizi suistimal edecek kurumlara karşı dikkatli olmalısınız.
 
Bu nedenle, sahiplenme programlarının gerçekte ne kadar etkili olduğu konusunda dikkatli araştırma yapmak ve en uygun programı seçmek önemlidir. Nesli tehdit altında olan türleri evlat edinmek için wwf.org.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.
 

3- Geri Dönüştürülebilir Metal Tablo Hediye Edebilirsiniz

Çevre dostu hediye seçeneklerini değerlendirirken ürünlerin geri dönüştürülebilir olmasına ve doğaya zarar vermemesine dikkat etmelisiniz. Bu nedenle cam, metal ve ahşap gibi geri dönüşüme gönderilebilecek malzemelerden üretilen ürünleri tercih etmelisiniz. Örneğin Sevgililer Günü’nde kız arkadaşınıza ya da erkek arkadaşınıza ilgi alanına hitap edeceğini düşündüğünüz bir metal duvar tablosu hediye edebilirsiniz.
 
Metal duvar tabloları sürdürülebilir bir hediye olmasının yanı sıra ince ve şık bir seçenektir. Mesela sevgiliniz yoga yapmayı seviyor ve bu hobisi için kendine kişisel bir alan yaratıyorsa ona meditasyon temalı bir metal duvar tablosu alabilirsiniz.
 
Bu hediyeyle sevdiğiniz kişinin özel alanını, zevkine ve hobilerine uygun şekilde dekore etmesine yardımcı olursunuz. Daha modern tasarımları seven bir sevgiliniz varsa özgün çizimlere sahip metal panolara ya da hayvan figürleriyle dizayn edilen modellere göz atabilirsiniz.
 
 

4- Organik ve Vegan İçerikli Bakım Ürünleri Alabilirsiniz

Cildine ve kişisel bakımına çok dikkat eden bir sevgiliniz varsa ona Sevgililer Günü hediyesi olarak vegan içerikli bir kozmetik ürün hediye edebilirsiniz. Hem insan sağlığını hem de doğayı korumaya yardımcı olan organik bakım ve kozmetik ürünleri, doğal malzemeler kullanılarak üretilir. Ayrıca koruyucu ve paraben gibi zararlı maddeler içermez.
 
Daha az alerjik reaksiyona yol açan ve cildin daha sağlıklı kalmasını sağlayan vegan içerikli organik bakım ve kozmetik malzemeleri hayvansal ürün içermez. Bu ürünlerin dermatolojik testlerinde hayvanlar denek olarak kullanılmaz.
 
"Cruelty-Free” kategorisine giren bu ürünleri sevgilinize hediye ederek hayvanları kullanmadan üretim yapan markaları da desteklemiş olursunuz. Ancak hediye alacağınız markanın Cruelty-free global sertifikasının olduğuna emin olmalısınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.