HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sade ve Sürdürülebilir Yaşam Alanları Yaratmak İçin 5 Dekorasyon Fikri

21-05-2022 17:58
Sade ve Sürdürülebilir Yaşam Alanları Yaratmak İçin 5 Dekorasyon Fikri

Sade ve Sürdürülebilir Yaşam Alanları Yaratmak İçin 5 Dekorasyon Fikri

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın hız kazanması ile birlikte ev dekorasyon trendlerinde de doğaya dönüşün yollarını arayan dekorasyon trendleri ön plana çıkmaya başladı. Siz de küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili bireysel olarak bir şeyler yapabilmek için iç mekanlarınızı doğa ile uyumlu şekilde yeniden tasarlamak ister misiniz? Eğer bu soruya cevabınız "evet” ise evinizi sürdürülebilir dekorasyon trendlerine göre dekore edebilirsiniz. Doğaya ve dünyaya zarar vermeden sade ve şık yaşam alanları yaratmanız için sürdürülebilir dekorasyon fikirlerini paylaşıyoruz. Hadi gelin hem doğayı hem de geleceğimizi koruyalım.
 

Ekolojik ve Sürdürülebilir Ev Dekorasyon Önerileri

Doğa ile olan bağlarınızı kuvvetlendirmek için size güven hissi veren ve kendinizi en rahat hissettiğiniz evlerinizi çevreye duyarlı dekorasyon trendlerine göre dekore edebilirsiniz. Peki sürdürülebilir ev tasarımı fikirlerini yaşam alanlarınıza nasıl taşıyabilirsiniz?
 

1- Doğa İle Uyumlu Dekorasyon Malzemeleri Kullanın

Sürdürülebilir ev dekorasyonu için öncelikle evinizde kullandığınız mobilyaları çevre dostu mobilyalar ile değiştirmelisiniz. Geri dönüştürülmesi kolay bir malzeme olan ahşaptan üretilen mobilyaları tercih ederek salonunuzu ekolojik dekorasyon trendlerine uygun olarak düzenleyebilirsiniz. Ayrıca insan sağlığına son derece faydalı olmasının yanı sıra doğal kaynakların kullanımının azaltılması amacı ile evlerinizde doğal ışık kaynağı kullanmaya özen göstermelisiniz.

2- Plastik Olmayan Geri Dönüştürülebilir Dekoratif Aksesuarlar Tercih Edin

İç mekanlarınızı sürdürülebilir dekorasyon trendlerine göre dekore ederken çevreye zararlı olan plastik malzemeden yapılmış dekoratif objeler yerine ahşap ve metal gibi daha kolay geri dönüştürülebilen ürünleri kullanmaya dikkat etmelisiniz. Ana malzemesi plastik olan ürünler üretilirken yüksek miktarda karbon gazı salınımı olmaktadır. Bunun önüne geçmek ve daha güvenli bir dünyaya katkıda bulunmak için ana malzemesi plastik olan dekoratif aksesuarları tercih etmemelisiniz. Örneğin evinizin duvarlarını şıklaştırmak için metal malzemeden yapılan duvar tabloları ve panolarını kullanabilirsiniz. Çevreye duyarlı tasarım fikri ile dizayn edilen Artprodec metal duvar tabloları sürdürülebilir yaşam alanları yaratırken evinizi güzelleştirmenize yardımcı olur.

3-Evinizde Parke ve Fayans Gibi Ekolojik Zemin Kaplamaları Tercih Edin

Yaşam alanlarınızı daha sürdürülebilir bir hale getirmek için evinizde geri dönüştürülebilen ve çevreye zarar vermeyen fayans ve parke gibi zemin kaplamalarını kullanabilirsiniz. Aşınmaya karşı son derece dayanıklı olan bu tarz ekolojik zemin kaplamaları sürdürülebilir olmasının yanı sıra aynı zamanda ekonomiktir.

 

4-Aydınlatma İçin Enerji Tasarruflu Aksesuarları Tercih Edin

Enerji verimliliği için evinizde kullanacağız aydınlatma aksesuarlarının hepsinin enerji tasarruflu olmasına özen göstermelisiniz. Sürdürülebilir yaşam için oldukça önemli olan tasarruflu aydınlatma ürünleri sayesinde ülke ekonomisine ve aile ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. Evlerinizi ekolojik ev dekorasyon fikirlerine göre düzenlerken aynı zamanda doğaya minimum zarar verir ve doğaya karşı olan sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz.

 

5-Yakıt Tüketimini Azaltmak İçin İç Mekanlarınıza Isı Yalıtımı Yaptırın

Ekolojinin ve doğanın dengesi düşünülmeden tasarlanan evler zaman içerisinde doğaya geri dönülemez zararlar verir. Bu nedenle evlerinizi dekore ederken karbon salınımını ve doğal kaynak kullanımını minimum seviyeye indiren dekorasyon fikirlerinden yararlanmalısınız. Buna yönelik olarak yakıt tüketimini azaltmak için iç mekanlarınıza kesinlikle ısı yalıtımı yaptırmalısınız. Isı yalıtımı enerji verimliliğine katkı bulunmasının haricinde ozon tabakasına zarar veren sera gazı salınımının da azalmasına yardımcı olur. Çünkü evler daha az yakıt ile ısıtıldığında ortaya çıkan sera gazı oranında düşüş olacaktır. Bu sayede bireysel olarak doğayı ve çevreyi koruyabilirsiniz.

 
Evlerinizi Sürdürülebilir Dekorasyon Trendlerine Göre Tasarlarken Artprodec Metal Duvar Tablolarından Faydalanın

Şık ve özgün tasarımları ile duvarlarınızı hareketlendiren Artprodec metal duvar tablolarının ve panolarının en önemli özelliklerinden biri çevreye duyarlı tasarıma sahip olmasıdır. Geri dönüştürülebilen metal malzemeden yapılan duvar tabloları ve panoları dayanıklı olduğu için uzun süreli olarak kullanılabilir. Kolay temizleme imkanı ile pratik bir kullanım sunan metal duvar tablolarının modern, İslamik, kripto, canlılar ve meditasyon temalı farklı modelleri bulunmaktadır. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.