HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ev Dekorasyonunda Metal-Ahşap Uyumu

24-08-2022 11:45
Ev Dekorasyonunda Metal-Ahşap Uyumu
Yeni evinizi kendi zevklerinize göre dekore etmeyi veya eski evinizi daha modern bir görünüme kavuşturmayı planlıyor olabilirsiniz. Her iki seçenekte de evinizi dekore ederken, en sevilen ev dekorasyon trendlerinden biri olan metal-ahşap uyumuna bir göz atmanızı öneririz.
 
Son dönemde dekorasyonda vintage görünüm dikkat çekerken, bu görünümü modernize etmek için metal-ahşap uyumundan yararlanılıyor. Ahşabın yarattığı mistik hava ile metalin sağlamlığı birleşince evlerde adeta modern bir nostalji havası esiyor.
 
Özellikle 2022 ev dekorasyon trendleri, evinde endüstriyel bir görünüm oluşturmak yani Loft tarzını benimsemek isteyenler için ahşap ve metalin bir arada kullanıldığı pek çok örneği barındırıyor. Metal ve ahşabın bir arada kullanılarak üretildiği ürünler de Loft tarzı dekorasyonda sıkça tercih edilen parçalar arasında yer alıyor.
 
Ahşap her ne kadar dekorasyonun vazgeçilmez bir parçası olsa da bakımı biraz zor oluyor. Bakımı yapılmayan ahşap, bir süre sonra hoş olmayan bir görünüm yaratabiliyor. Bu nedenle ahşap eşyaları, yıpranması zor alanlarda kullanmak; sağlamlık gerektiren bölgelerde ise metalden yaralanmak hem uzun ömürlülük hem de görünüm açısından faydalı oluyor. Peki modern nostaljiyi nasıl yakalayacağız? Ahşap ve metal uyumunu nasıl elde edeceğiz? Gelin birlikte göz atalım.
 
 

Ahşap ile Sıcak Bir Ortam Yaratın

 
Dekorasyonda ahşap, sade ve doğal bir görünüm için uzun yıllardır kullanılan bir maddedir. Her ne kadar bakımı zor olsa da iç mekanda sıcak bir atmosfer yaratmakta üzerine yoktur.
 
Özellikle dekorasyonda farklılık arayan kişiler, ağaçların birbirine benzememe özelliğinden faydalanarak dekorasyonda özgünlük oluşturmayı tercih edebiliyorlar. Bu özgünlüğü siz de evinizde yapacağınız birkaç değişiklikle yakalayabilirsiniz. Örneğin yaşam alanınızın büyük bir bölümünü kaplayan zeminde ahşap parke kullanabilirsiniz.
 
Ahşap parke seçimi sırasında, mobilyalarınızın rengine uyum sağlayacak şekilde açık veya koyu tonları tercih edebilirsiniz. Örneğin; açık renkli mobilyalara sahipseniz, kestane rengi bir ahşap parke seçebilirsiniz. Açık renkli bir parkeniz varsa, yine açık tonlarda parkenizi ön plana çıkaracak renkleri tercih edebilirsiniz.
 
Duvarlarınızı beyaza boyamak ise evinizde bulunan tüm ahşap mobilyalarınızı ön plana çıkaracaktır.
 
 

Metal Eşyalar ile Yıllara Meydan Okuyun

 
 
Dekorasyonda metal kullanımı, loft tarzı dekorasyon ile özdeşleşmiş olsa da son zamanlarda rustik tarzdan minimalist görünüme kadar kadar pek çok dekorasyon fikrinde kullanılıyor.
 
Şık ve lüks bir görünüm yaratan metal, yaşam alanınıza özel kurguladığınız görünümü yakalamak için ahşabın ardından en büyük yardımcılardan biri olabilir. Özellikle dayanıklılığı ile uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz metal, evinizin vazgeçilmez bir parçası olabilir.
 
Dekorasyon sırasında yeterince ahşap kullandığınızı düşünüyorsanız; metal duvar tabloları, metal detaylı sandalyeler, metal avizeler, metal duvar saatleri gibi ufak parçalar ile ev dekorasyonunuzda lüks ve sağlam bir görüntü oluşturabilirsiniz.

 

Ahşabın Sıcaklığını Artprodec Metal Duvar Tabloları ile Birleştirin

 
Günümüzde metal kullanımı özellikle duvar dekorasyonu gibi alanlarda daha fazla tercih ediliyor. Böylece ahşabın oluşturduğu sıcaklık alana yayılıyor, metalin sağlamlığı ve soğukluğu ise duvarlarla buluşarak dengeli bir hava oluşturuyor.
 
Yaşam alanınıza metal dokunuşlar yapmak için Artrpodec’in yüksek kalite el işçiliği ile üretilen metal duvar tabloları veya metal duvar saatlerini tercih edebilirsiniz. Her zevke uygun olarak üretilen; modern, meditasyon, islamik ve kripto başta olmak üzere çocuk odalarını süsleyecek ve canlılar dünyası metal duvar tabloları yaşam alanınıza hareket getirecek.
 
Siyah, beyaz, altın, gümüş ve bakır renk seçenekleri bulunan Artprodec metal duvar tablolarının yanı sıra metal duvar saatlerini de tercih edebilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.