HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Duvar Renkleri

21-12-2021 18:20
En Çok Tercih Edilen Duvar Renkleri

Ev dekorasyonu bir bütündür. Dekorasyonda kullanılan mobilyalar, perdeler, dekoratif aksesuarlar ve duvarlarda tercih edilen renkler, dekorasyonu tamamlayan ve bütün gösteren en önemli detaylardır. Özellikle duvar dekorasyonu, yaşam alanlarınızı dekore ederken en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biridir. 

Evin genel tarzını ve dekorasyonunu en iyi şekilde yansıtan duvar dekorasyonunun ilk aşaması duvarda kullanılan renklerdir. İç mekanların atmosferini değiştiren duvar boyası renklerini seçerken dekorasyonda kullandığınız aksesuarların ve mobilyaların rengi ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Duvarlarınızın hepsinde aynı rengi kullanabileceğiniz gibi her duvarda farklı renk ya da tek bir duvarda farklı renk kullanabilirsiniz. Evinizin stiline uygun şekilde duvarlarınızı rengini değiştirmek istiyorsanız en çok tercih edilen duvar renkleri arasından tercih yapabilirsiniz. 


Dekorasyonda Tercih Edilen Favori Duvar Renkleri


Yaşam alanlarınızı bir bütün şeklinde dekore etmek istiyorsanız duvarlarınızın rengini de evinizde kullandığınız genel dekorasyon tarzına uydurmalısınız. Örneğin sade ama şık bir ev dekorasyonu yapıyorsanız duvar rengi olarak pastel ya da açık tonları birlikte veya ayrı ayrı kullanarak şık bir görünüm yakalayabilirsiniz. Modern ve sade bir tarzı bütünleyecek diğer renkler ise uçuk pembe, zeytin yeşili ya da bebek mavisi gibi tonlar olabilir. 

Duvar için tercih edilen renkler arasında en popüler olan renklerin açık ve gri tonlar olduğu göze çarpıyor. Her yıl dekorasyon renk trendleri arasında yer alan açık ve gri renk tonları, her dönemde kullanılabilecek zamansız renkler arasındadır. Son yıllarda yaygın olarak tercih edilen duvar renklerinden birisi de antrasit mavidir. Genellikle iş yerlerinin dekorasyonunda kullanılan antrasit mavi, ev dekorasyonunda da öne çıkan renklerden biridir. Antrasit mavinin yanı sıra buz mavisi de genel olarak duvarlarda sevilerek kullanılan renklerdendir. 

En çok tercih edilen duvar renkleri arasında sayılan diğer renkler de şu şekildedir; 


  • Bej
  • Kum Beji
  • Kum rengi
  • Antrasit yeşil
  • Mercan rengi
  • Pudra
  • Şampanya rengi
  • Fildişi rengi
  • Çakıl taşı rengi

 

Duvar Rengi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?


Evlerinizin ve işyerlerinizin duvar renklerini seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey diğer dekorasyon parçalarından bağımsız olmamasıdır. Perde, halı, mobilya, parke ve pencere rengi seçeceğiniz duvar rengi ile eşleşmelidir. Bunun için duvar rengi tercihi yaparken farklı renkteki dekorasyon eşyaları ile uyumlu olması amacıyla daha yumuşak ve açık renk tonlarını değerlendirebilirsiniz. 

Mesela en çok tercih edilen duvar rengi olan bej, evinizde kullandığınız diğer renkler ile kolaylıkla uyum sağlayacaktır. Kum beji olarak tarif edilen ve hem evlerde hem de iş yerlerinde çok yaygın bir şekilde kullanılan bu renk ile mobilyalarınız ve dekoratif aksesuarlarınız çok şık bir görünüm oluşturur. Sarı ve beyaz renkler ile birleştirildiğinde göz kamaştırıcı bir etki yaratan kum beji, 2022 dekorasyon trendleri arasında yer alacak zamansız bir renktir. 

Duvar Rengi İle Uyumlu Dekorasyon Aksesuarı Seçmenin Önemi


Dekorasyonun bir bütün olduğundan bahsetmiştik. Duvarın rengi, mobilyaların tarzı ve rengi, dekoratif objelerin rengi, halıların rengi ve perdelerin rengi bu bütünün parçalarını oluşturur. Parçaları seçerken bütüne göre hareket ederseniz yaşam alanlarınızı çok daha zarif, konforlu ve güzel bir hale getirebilirsiniz. 

Duvarlarda tercih edilen renk kadar duvarlarda kullanılan dekoratif aksesuarların rengi de çok önemlidir. Özellikle duvar dekorasyonu için seçeceğiniz tabloların ve panoların rengine dikkat etmelisiniz. Duvarlarınızın rengi ile harmanlanabilen renklere sahip duvar tabloları ve duvar panolarını seçerek yaşam alanlarınızın stiline bambaşka bir dokunuş getirebilirsiniz. 

Her duvar rengi ile uyumlu olarak kullanılabilecek Artprodec metal duvar tablolarını ve metal duvar saatlerini duvar dekorasyonunuz için tercih edebilirsiniz. Siyah ve gold gibi farklı renkler ile tasarlanan ve özgün desenlere sahip Artprodec metal duvar tablolarını çeşitli renkler ile kombinleyebilirsiniz. İslami temalı, meditasyon temalı, kripto temalı, hayvan figürleri temalı ya da modern stillere hitap edebilecek temalar ile dizayn edilen Artprodec metal duvar tabloları hem dekorasyonunuzu bütünler hem de yaşam alanlarınıza değer katar. 

Evinizin her alanında kullanabileceğiniz Artprodec metal duvar tablolarının çocuk odaları için özel olarak tasarlanan modelleri de bulunur. Uzun ömürlü olarak kullanabileceğiniz Artprodec metal duvar tabloları evinizin havasını değiştirir. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.