HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Canavar Olarak Tanıdığınız Medusa Aslında Kimdi?

13-09-2022 16:28
Canavar Olarak Tanıdığınız Medusa Aslında Kimdi?
Herkesin tüyler ürpertici bir canavar olarak gördüğü yılan saçlı Medusa’nın aslında bir kıskançlık uğruna katledildiğini biliyor muydun?
 
Belki de hepimizin bir şekilde duyduğu yılan başlı, gözlerine bakanı taşa çeviren Medusa, neredeyse tüm anlatımlarda bir canavar olarak tasvir edilse de pek çok kişi onun acıklı hikayesini bilmiyor. Peki bu denli ürküten bir figür haline gelen Medusa’nın aslında hikayenin en masumu olduğunu biliyor muydun?
 

Hikayenin En Masumu: Medusa

 
Yunan mitolojisinin en bilinen figürlerinden biri olan Medusa, adını "korkunç” anlamına gelen "Gorgos” kelimesinden alan üç Gorgon kardeş arasında tek ölümlü olandır. Güzelliği ile herkesi kendisine hayran bırakan Medusa, Yunan tanrıçaları arasında en bilinen figürlerden biri olan Athena’ya bağlılık yemini etmiştir.
 
Medusa’nın güzelliği pek çok kişinin dikkatini çekmiş olsa da esas hikaye; Athena’nın hem amcası hem sevgilisi olan deniz tanrısı Poseidon’un Medusa’ya olan ilgisi ile başlamıştır. Denizlerin hakimi olarak bilinen Poseidon, başlarda Medusa’ya büyük bir ilgi duymuş ancak bir ölümlüye ilgi duyduğu için tanrılar arasında küçümsenmekten korkmuştur.
 
Bir gün Athena, sevgilisi Poseidon’un Medusa’ya olan ilgisini öğrenmiş ve Poseidon bunu şiddetle reddetmiştir. Buna karşın Poseidon, Medusa’ya olan ilgisinin önüne geçememiş ve onu baştan çıkarmaya çalışmıştır.
 
Medusa’nın kendisine karşı koymasını kabullenemeyen Poseidon, sevgilisi Athena’nın tapınağında Medusa’ya tecavüz etmiştir. Medusa, bu haliyle tapınakta çalışmaya devam etmiş ancak Athena’nın olayı öğrenmesi uzun sürmemiştir. Burada esas suçlanması gereken Poseidon’un yerine Medusa’yı kıskanan ve ona karşı derin bir öfke besleyen Athena, sevgilisini cezalandırmak yerine olayın en masumu olan Medusa’yı yılan saçlı, yüzüne bakılmayacak derecede çirkin ve gözlerine bakanı taşa çeviren bir canavara dönüştürmüştür. Bununla da yetinmeyen Athena, zavallı kadını dünyanın en kuzeyinde yer alan Hyperborea’ya sürmüştür.

 

Herkesin Kahramanı Perseus Medusa’nın Sonu Oldu

 
Kendisini aşağılanmış hisseden Athena, sinirini üzerinden atamamış olacak ki, Medusa'yı öldürmek üzere herkesin kahraman olarak tanıdığı Perseus yani üvey kardeşiyle iş birliği yapmış ve ona gereken tüm desteği sağlamıştır. Zavallı Medusa’yı öldürmek için pek çok tanrının yardımını alan Perseus; Zeus’tan keskin uçlu kılıç, Hermes’ten kanatlı sandalet, Athena’dan aynalı kalkan ve Hades’ten görünmezlik miğferi almıştır.
 
Ölümün kendisine yavaş yavaş yaklaştığının farkında dahi olmayan Medusa’yı bulan Perseus, Medusa’nın kafasını bedeninden ayırmıştır. Medusa’nın bedeninden Poseidon’un çocukları Pegasus ve Chrysaor çıkmıştır.
 
Medusa’nın başını, deniz canavarı Cetus’u öldürmek için bir silah olarak kullanan Perseus daha sonra talihsiz kadının kafasını üvey kardeşi Athena’ya teslim etmiştir. Medusa’nın başını kalkanına işlemeye karar veren Athena, en güçlü silahını kullanarak yenilmez olmuştur.
 
Erkek egemenliğinin kurbanı olan ve tecavüze uğradığı için cezalandırılan Medusa, günümüzde canavarlaştırılırken, ona tecavüz eden Poseidon cezalandırılmamış ve onu öldüren Perseus ise kahraman olarak ilan edilmiştir.
 
Hikayenin bu tarafını her geçen gün daha fazla kişi öğreniyor ve son zamanlarda Medusa, aslında bir başkaldırıyı temsil ediyor. Bu başkaldırıyı dekorasyona yansıtan tasarımlar ise oldukça dikkat çekiyor. Savaşçı ruhu ve gücü temsil eden Medusa’yı ev dekorasyonunda görmek istersen Medusa Metal Duvar Tablosu hem sağlam hem güçlü görünümüyle Hikayenin bu tarafını ve Medusa’nın aslında bir başkaldırıyı temsil ettiğini her geçen gün daha fazla kişi öğreniyor.
 
Son zamanlarda ise Medusa’nın bu başkaldırısının yansıtıldığı dekoratif aksesuarlar oldukça dikkat çekiyor. Gücü ve savaşçı ruhu temsil eden Medusa’yı ev dekorasyonuna taşımak ve onun hikayesini yaşatmak için duvarında Medusa Metal Duvar Tablosu’ na yer verebilirsin.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.